Dermatologisch Centrum Amstel & Vechtstreek wijzigt per 22 november 2018 haar naam in:

Dermatologisch Centrum Utrecht

Tevens openen wij vanaf dezelfde datum een nieuwe locatie in Leidsche Rijn Centrum

Bij een nieuwe naam hoort een nieuw logo.
Afspraak maken: (0346) 257 000

Team

Team - Dermatologisch Centrum Amstel & Vechtstreek

Om u optimaal van zorg te kunnen voorzien, staat er een team van dermatologen, huidtherapeuten en ondersteunende medewerkers voor u klaar. Een team dat zich kenmerkt door patiënt- en service gerichtheid, professionaliteit, en enthousiasme. Ons team bestaat momenteel uit de volgende personen.

Dermatoloog Folkert Blok

Folkert Blok, dermatoloog

Folkert Blok heeft geneeskunde gestudeerd en zich vervolgens in het Academisch Medisch Centrum (AMC) gespecialiseerd tot dermatoloog. Als arts-onderzoeker werkte hij al op de afdeling Dermatologie van het AMC, eerder was hij werkzaam als arts op de afdeling Interne Geneeskunde en Psychiatrie. Naast zijn studie geneeskunde heeft hij ook zijn studie chemie afgerond en deed hij jarenlang ervaring op bij de beoordeling van cosmetische producten en de bijwerkingen ervan, en specialiseerde hij zich in dermato-allergologie.

Folkert heeft bewust gekozen voor de kleinschaligheid van het Dermatologisch Centrum Amstel & Vechtstreek. ‘De kleinschaligheid zorgt er voor dat we toegankelijk zijn voor onze patiënten. Optimale zorg is essentieel en het is bovendien belangrijk dat de patiënt zich bij ons op zijn of haar gemak voelt. Met dat gevoel moet de patiënt ook weer naar huis gaan: dat hij of zij adequaat is behandeld en vooral, dat er voldoende persoonlijke aandacht en uitleg is gegeven over de diagnose en behandeling van de klachten. Er heerst ook een goede werksfeer: professioneel, adequaat, gericht op de patiënt, en gezellig.’

Naast zijn werk als dermatoloog is Folkert -deels op onderzoeksbasis- verbonden aan een academische instelling en draagt hij bij aan de ontwikkeling en beoordeling van hypo-allergene cosmetica.
Zijn vrije tijd brengt Folkert het liefst met zijn gezin door, leest hij graag en luistert hij veel naar muziek. Daarnaast bouwt hij computers en verdiept hij zich in de sterrenkunde.

Dermatoloog Francis Wu

Francis Wu, dermatoloog

Francis studeerde geneeskunde, was 2 jaar in opleiding tot chirurg en specialiseerde zich vervolgens als dermatoloog. Al tijdens zijn studie deed hij oncologisch onderzoek in een Amerikaans ziekenhuis, en in 2005 promoveerde hij.

Ook Francis koos welbewust voor de kleinschaligheid van het Dermatologisch Centrum Amstel & Vechtstreek. ‘De korte communicatielijnen en de mogelijkheid om snel te schakelen en beslissen zijn belangrijk voor mij. Ook de samenwerking met mijn collega’s ervaar ik als stimulerend. Het draagt bij tot de relaxte werksfeer en dat is de sleutel tot een goede en langdurige samenwerking. Dat is ook in het belang van de patiënt, want hij of zij staat bij ons centraal. De patiënt moet altijd het gevoel hebben dat hij of zij serieus wordt genomen en een effectieve behandeling krijgt.

Naast zijn werk bij het Dermatologisch Centrum Amstel & Vechtstreek volgt Francis verdiepingsopleidingen op het gebied van chirurgie en gaat hij in de toekomst een bijdrage leveren aan onderzoekswerk. In zijn vrije tijd houdt Francis zijn vakliteratuur op peil.Ook gaat Francis graag uit eten met vrienden en houdt hij van reizen.

Dermatoloog Ingrid van Wessel

Ingrid van Wessel, dermatoloog-allergoloog

Ingrid heeft geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Na haar geneeskunde studie, heeft zij zich gespecialiseerd tot dermatoloog in het VUmc. Zij heeft veel ervaring met patiënten met contactallergie en arbeidsdermatologie. Tevens is zij lid van de landelijke werkgroep allergologie.

Sinds februari 2017 is Ingrid werkzaam bij het Dermatologisch Centrum Amstel en Vechtstreek. Ingrid zet zich met passie en plezier in voor de dermatologische patiënt.
“De zichtbaarheid van het medische handelen, in combinatie met psychosociale aspecten van huidproblemen, maken dat ik iedere dag met veel plezier naar mijn werk ga. In het Dermatologisch Centrum Amstel en Vechtstreek kunnen, dankzij de korte lijnen, nieuwe ontwikkelingen snel doorgevoerd worden. Daarnaast is het team gezellig, sfeervol en enthousiast wat een veilige en daardoor optimale werksituatie bevordert”.

Naast haar werkzaamheden als dermatoloog, zit Ingrid in de landelijke commissie die zich bezighoudt met het schrijven van patiëntenfolders. De folders zorgen ervoor dat patiënten zo goed als mogelijk geïnformeerd worden over hun ziektebeeld. Ingrid vindt het op peil houden van haar kennis belangrijk, en besteedt veel aandacht aan het bijhouden van haar vakliteratuur.

Dermatoloog Mandy Schram

Mandy Schram, dermatoloog

Mandy heeft geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie heeft zij promotieonderzoek gedaan naar atopisch eczeem en de behandeling daarvan met orale medicatie. In 2011 is zij op dit onderzoek gepromoveerd. Daarnaast heeft ze haar medische specialisatie tot dermatoloog in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam voltooid. In het AMC heeft zij dokter Blok en dokter Wu leren kennen. Dit was een basis voor verdere samenwerking.

Sinds augustus 2014 is Mandy werkzaam bij het Dermatologisch Centrum Amstel en Vechtstreek. De keuze was snel gemaakt.“Ik ben niet vaak zo’n kundig en hecht dermatologisch team tegengekomen. De patiënt staat centraal en krijgt zeer vakkundige zorg. Daarnaast is de sfeer goed en streeft iedereen naar een (nog) hoger niveau van kwaliteit. Er wordt veel aandacht besteed aan vernieuwing in de zorg en door de korte lijnen met elkaar is dat ook goed en snel te realiseren.”

Naast haar werk als dermatoloog is Mandy actief in verschillende nationale en internationale werkgroepen betreffende eczeem. Ook organiseert zij binnen Nederland bijscholingsbijeenkomsten voor dermatologen in opleiding. Ze volgt verdiepingscursussen op het gebied van chirurgie.

Haar vrije tijd besteedt Mandy graag aan zingen, schrijven, skiën, duiken, zeilen en reizen, maar het liefst ontdekt ze leuke nieuwe plekken in de stad en houdt ze van gezelligheid met haar vriendinnen en gezin.

Mignon Baane

Mignon Baane, huidtherapeut

Mignon volgde na haar opleiding tot schoonheidsspecialiste de HBO-opleiding huid- therapie. Zij wil mensen met huidaandoeningen helpen en zij vind het leuk om als huidtherapeut zelfstandige beslissingen te kunnen nemen. Tijdens haar opleiding huidtherapie heeft zij verschillende stages gelopen, zowel in Nederland als in Duitsland.
Tijdens haar stage in het VUmc leerde zij Folkert Blok en Martijn van Doorn kennen. Zij vertelden haar over het Dermatologisch Centrum en zij wist meteen dat ze hier na haar opleiding wilde gaan werken. ‘Het is een leuk jong team waar ik mijn ideeën kwijt kan en waar ik mezelf kan blijven ontwikkelen.

Ook is het een plek waar patiënten zich op hun gemak voelen en waar tijd voor ze wordt genomen. Het is een fijn idee dat door middel van deze samenwerking en de korte communicatielijnen de patiënt optimaal en snel behandeld kan worden.

‘Als huidtherapeut is Mignon aangesloten bij het Kwaliteitsregister Paramedici en lid van Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Zij houdt haar kennis en vaardigheden op peil door cursussen en trainingen te volgen die door deze beroepsvereniging worden georganiseerd.

 

Andere teamleden

Mijke, Femmine, Lindsey, Diana, Judith en Annemarie vormen samen het eerste aanspreekpunt voor de patiënten. Aan de telefoon en receptie wordt u door één van hen te woord gestaan. Daarnaast assisteren de doktersassistenten Mijke, Lindsey, Diana en Annemarie de dermatologen en huidtherapeuten bij de behandeling van patiënten.

Mijke, namens het team: ‘Omdat het Dermatologisch Centrum kleinschalig is kennen we elkaar goed en is de communicatie direct. Dat maakt het werk en vooral de samenwerking erg plezierig. De sfeer is ontspannen, en dat is ook prettig voor de patiënten.’

Teamfoto dermatologisch centurm